TOGBRAND Politiets teknikere finkæmmer brandstedet

Tirsdag er dagen derpå efter den påsatte togbrand i Fredericia. Politiets teknikere arbejder i dag på brandstedet.

De to udbrændte togstammer i Fredericia står skjult bag andre gamle togsæt på skinnerne ved Norgesgade og Holstensvej.

Afspærringsbånd er sat op foran togskinner og ved Ungdommens Hus, så de eneste, der kommer tæt nok på til at se de sorte tog, er politiet.

Lige nu befinder teknikere sig ude på stedet for at sikre spor. Blandt andet forsøger de at finde arnestedet, og hvordan branden har udviklet sig, fortæller Frede Nissen, der er leder for Efterforskningscenter Syd i Kolding.

Politibilen forlod stedet tirsdag formiddag.
Politibilen forlod stedet tirsdag formiddag.

På grund af sagens efterforskning kan han ikke udtale sig mere konkret om, hvilke undersøgelser der foretages i togstammerne. Det vides heller ikke endnu, hvornår undersøgelserne på stedet afsluttes.

- Nu skal vi først se, hvad de første undersøgelser viser, siger Frede Nissen.

De fire unge i venteposition

I går havde politiet tilbageholdt fire unge i alderen 13 til 16 år for at antænde branden. De afgav forklaring og blev derefter sendt hjem.

De har alle fortalt politiet, at de har været inde i de gamle udtjente MR-togsæt, der holder på "togkirkegården", der ligger ved siden af Ungdommens Hus. Ifølge deres forklaring var det ikke meningen, at ilden skulle blive så omfattende, som det var tilfældet.

Der er tale om en dreng på 13 år, en dreng på 16 år og to piger på 15 år. De to piger og den 16-årige er blevet sigtet for forsætlig brandstiftelse efter straffelovens paragraf 181.

- Selvfølgelig vil det få en konsekvens, men hvad det bliver kan jeg ikke udtale mig om endnu, siger leder for Efterforskningscenter Syd.