Politiformand: Betjentene er trætte og nedslidte

Syd- og Sønderjyllands politiforening forsøger nu at råbe politikere og ledelse op. Betjentene er trætte og nedslidte, siger politiformand.

Politiet i Syd- og Sønderjylland har i løbet af 2015 knoklet sig en overarbejdspukkel til.

Terrorsituationen i København i februar gjorde det nødvendigt at sende syd- og sønderjyske betjente til hovedstaden på overarbejde. Og med de seneste måneders flygtningestrøm har politiet brugt endnu flere overarbejdstimer.

- Det er et stort problem, mener formanden for Syd- og Sønderjyllands Politiforening, Niels Hedeager, der nu forsøger at råbe politikere og ledelse op.

- Lige nu nedslider det simpelthen medarbejderne. De arbejder alt for mange timer og alt for mange dage, og alt for mange weekender. Det går ud over dem selv, og det går ud over deres familier, siger Niels Hedeager til TV SYD.

Niels Hedeager taler ofte med betjente, der føler sig nedslidte.

- Jeg hører simpelthen, at de er trætte. Kort og godt. De er ved at være trætte og nedslidte, siger Niels Hedeager til TV SYD.

Generelt mener han, politiet har for få hænder.

- Der er ikke ressourcer nok i det danske politi. Vi er 600 mindre nu end ved indgangen af 2011, og det siger sig selv, at de 600 mand, kunne vi virkelig godt have brugt lige nu, siger formand for Syd- og Sønderjyllands politiforening, Niels Hedeager til TV SYD.