Politihund standsede mand som forsøgte at flygte

Da tre mænd ikke ville standse ved en rutinemæssig kontrol og forsøgte at flygte, måtte en politihund i aktion.

Under en rutinemæssig patruljering natten til fredag på Hedelundvej i østbyen i Esbjerg ville en bil med tre unge mænd i ikke standse, da politiet beder dem om det.

De forsøgte først at flygte, og bilen med fører og to passagerer stak af på Hedelundvej, og fortsatte ind på en skovsti, hvor de påkørte en træstub.

Føreren af bilen sprang ud og løb, mens de to passagerer blev anholdt ved bilen. 

quote

Politiet anholdte på stedet to af mændene, mens den tredje forsøgte at flygte, og det skulle han nok ikke have gjort, for vi har hurtige politihunde.

Ole Aamann, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Politiet anholdte på stedet to af mændene, mens den tredje nåede at flygte, men det skulle han nok ikke have gjort, for vi har hurtige politihunde, siger vagtchef Ole Aamann til TV SYD.

Politihunden, som er Otto, der senere på natten også standser tre flygtende mænd i Sønder Hygum, fik fat i manden, og også han blev anholdt, fortæller vagtchefen.

Efter en ransagning af både personer og bil fandt politiet euforiserende stoffer og en ulovlig kniv.

Alle tre gerningsmænd er nu anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den gerningsmand, som forsøgte at flygte fra politiet, er en 21-årig mand fra lokalområdet, som viste sig ikke at have ret til at køre bil, og så var han også eftersøgt af politiet til afsoning af en dom.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser fredag formiddag, at de to passagerer er blevet løsladt, mens den 21-årige er i politiets varetægt, og at han vil blive sendt videre til afsoning af en tidligere dom. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.