Politiker: Truslerne får mig ikke til at tie stille

Kritisk politiker siger, at borgmester truede ham at tie med kritik af havnebestyrelse.

-Truslerne får mig ikke til at tie stille. Tværtimod. Det gør mig blot mere stædig.

Det siger den konservative byrådspolitiker i Vejle, Dan Arnløv, torsdag til TVSYD  i forbindelse med at både Venstres borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard, og formanden for Venstres vælgerforening i byen, Jacob Bogh Nielsen, angiveligt skulle have truet Arnløv til at holde inde med sin kritik i den såkaldte Vejle Havn-sag.

Dan Arnløv har flere gange opfordret de folkevalgte medlemmer af havnens bestyrelse til at trække sig. To gange har han foranstaltet en afstemning om det i Vejle Byråd. Begge gange er han blevet stemt ned.

Tidligere på måneden ransagede politiet bopælen hos flere af medlemmerne af havnens bestyrelse. De er sigtet for  misbrug af offentlige midler for mere end 1,2 mio. kr. i forbindelse med bl.a. studierejser til Florida med begrænset fagligt indhold samt indkøb af mere end 1000 flasker vin, leje af privatfly og en række andre forhold.

Dan Arnløv siger til TV SYD:

- Under efterårets diskussioner om havnesagen antydede borgmesteren flere gange, at det jo kunne blive nødvendigt at revurdere vores konstitueringsaftale, hvis ikke jeg stoppede med at tale om sagen. Først ignorerede jeg det, men den 31. oktober indkaldte formanden for Venstres Vælgerforening i Vejle, Jacob Bogh Nielsen, min vælgerforeningsformand, Henrik Sandholm, til et møde hos Bogh Nielsen privat. Det handlede om, at jeg skulle nedtone min kritik og at Bogh Nielsen gjorde min formand opmærksom på, at der var et flertal imod mig i Kultur- og Idrætsudvalget, som jeg er formand for.

- Det er klart, at den slags pres ikke får mig til at tie, siger Arnløv.

Nu er han tilfreds med, at politiet er i gang med en undersøgelse af, om der er foregået ulovligheder i bestyrelsen i Vejle Havn. Også Skat er i gang med undersøgelser i sagen, og i Folketinget har Enhedslistens Henning Hyllested fra Esbjerg stillet spørgsmål til Trafikminister Hans Chr. Schmidt i sagen. 

Formanden for Venstres Vælgerforening i Vejle, Jacob Bogh Nielsen, vil torsdag hverken af- eller bekræfte overfor TV SYD, at mødet mellem ham og Henrik Sandholm fandt sted den 31. oktober, ligesom han heller ikke vil fortælle, hvad de to talte om.   

- Jeg vil ikke referere fra lukkede møder, siger Jacob Bogh Nielsen.

Torsdag har det ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre-borgmester Arne Sigtenbjerggard.