Politiker til første 1. maj nogensinde

Karin Lorenzen (SF) har inviteret Karina Adsbøl (DF) og Anni Matthiesen (V) til 1. maj. De tre lokale politikere har sat sig for at udfordre hinanden for at komme tættere på virkeligheden.

For Anni Matthiesens vedkommende er det første gang nogensinde, hun deltager i 1. maj.

De tre piger deltager i optoget kl. 12.30 fra Akseltorv i Kolding, og i Stejlbjerganlægget kan de politiske modstandere så høre Karina Lorenzen holde sin tale for de op mod 2.000 mennesker, der ventes at dukke op.

- Jeg er da spændt på det, hvordan deltagere reagerer, men jeg håber de respekterer, at vi er der, fordi reelt ønsker større forståelse. Det er på ingen måder en provokation, siger Anni Mathiesen (V) til TV SYD.

De tre politikere har lavet deres tværpolitiske samarbejde, for at komme tættere på virkeligheden og på almindelige mennesker, og Anni Mathiesen håber da også, at hun med deltagelsen kan opleve stemningen og få mere af helheden med.

- Nogen gange kommer vi politikere til at udtale os om noget, vi ikke ved noget om, og det synes jeg er et problem. Ofte er viden med til at give en anden forståelse, som også giver en anden overbærenhed, siger Anni Mathiesen.

Karina Lorentzen glæder sig over, at de politiske modstandere har taget imod invitationen.

- Jeg håber, de kommer til at opleve det arbejderfællesskab, der er mellem SF, Socialdemokraterne, Enhedslisten og fagbevægelsen. Og jeg håber de forstår værdien af at have stærke fagforeninger. For gode forhold for lønmodtagerne er jo afgørende for hele vores velfærdssamfund, siger Karina Lorenzen (SF) til TV SYD.

Karin Lorenzen vil snart selv blive udfordret på sine holdinger, når Anni Mathiesen siger tak for sidst og inviterer hende til grundlovsmøde den 5. juni.