Politikere åbner genbrugsstation for grøfteskrald

En genbrugsstation for grøfteskrald skal hjælpe borgerne af med affald, de finder i naturen. To lokalpolitikere står bag initiativet.

Det er ikke alle, der kan finde ud at smide deres affald i skraldespanden. Det kan de blandt andet se med deres egne øjne i Jordrup ved Kolding. Her samler borgerne i byen jævnligt skrald, når de går ture og lufter hunde.

Men når borgerne vil af med skraldet, møder de forhindringer. Genbrugsstationerne tager nemlig kun imod sorteret affald.

Sådan kommer du af med grøfteskraldet

Den lille genbrugsstation er mærket "Grøfteskrald", du finder den på:

Fynslundsvej 60
6064 Jordrup

Den problematik har de to byrådspolitikere i Kolding Asger Christensen(V) og Merete Due Paarup(V) fået øjnene op for, og derfor sætter de problemet på dagsordenen i teknikudvalget.

-Det er kommunens ansvar at holde grøftekanterne rene. Men de kan jo ikke være alle vegne hele tiden, og derfor er det skønt, at hundeluftere og folk på søndagsgåtur tager ansvar og samler det skrald op, de finder, skriver Merete Due Paarup i en pressemeddelelse.

Indtil der er fundet en løsning på, hvordan man gør det lettere for borgerne at komme af med det indsamlede skrald, har de to politikere sat et nyt initiativ i søen.

De har oprettet en genbrugsstation på Asger Christensens gård, hvor de lokale ”skraldemænd” kan aflevere deres grøfteaffald. Herfra vil det blive sorteret og indleveret på den lokale genbrugsstation.

quote

Vi ønsker, at de ansvarlige borgere let kan komme af med grøfteskraldet - hellere det end de bliver ligeglade, og lader det ligge.

Merete Due Paarup (V), byrådsmedlem i Kolding Kommune.

- Vi ønsker, at de ansvarlige borgere let kan komme af med grøfteskraldet – hellere det end de bliver ligeglade og lader det ligge, skriver Merete Due Paarup i en pressemeddelelse.  

Kolding Kommune bruger hvert år omkring 4,5 million kroner i arbejdskraft på at renholde offentlige arealer. Derudover kommer der udgifter til bortskaffelse af affaldet.