Politikere i Haderslev opgiver storstilede vindmølleplaner

Fem års planlægning for Haderslev Kommune ser i dag ud til at resultere i ingenting, og det er der rigtig mange borgere i området, der er glade for. Det betyder nemlig, at de slipper for at blive naboer til det, der ville have været Danmarks største vindmøllepark.

Borgerne ved Kastrup Tiset Enge ved Gram vil ikke have 39 store vindmøller op i området. De er bange for de helbredsmæssige problemer støjen fra dem kan give.

- Der er en kraftig indikation på, at det rent sundhedsmæssigt ikke er sundt, siger beboer Finn Nielsen.

Og det går udover huspriserne.

- Så der er hele det økonomiske aspekt. Vi bliver hårdt ramt herude. Der er flere af os, der er teknisk insolvente, mener Finn Nielsen.

quote

Jeg kan høre de møller, der er der i forvejen. Det kommer til at gå udover Gram, ja, hele omegnen. Det vil blive totalt ødelagt.

Søren Frydendahl Krab, borger, 

Søren Frydendahl Krab har selv en lille privat vindmølle, men han er ikke begejstret for de 130 meter høje vindgiganter:

- Jeg er den, der kommer til at bo tættest på de møller. Jeg kan høre de møller, der er der i forvejen. Det kommer til at gå udover Gram, ja, hele omegnen. Det vil blive totalt ødelagt, mener Søren Frydendahl Krab.

Finn Nielsen, der stiller op til kommunalvalget for Liberal Alliance, tror ikke på den grønne vindenergi

- De er kendt for at være miljøvenlige, men jo mere man graver, des mere finder man ud af, de ikke er det i den grad, industrien gerne vil have det til at fremgå, mener han.

Planerne om vindmøllerne har været undervejs i fem år. Men nu ser det ud som om, plan- og miljøudvalget i Haderslev Kommune alligevel siger nej til vindmølleparken. Noget de er tilfredse med i Gram, selvom de stadig er lidt skeptiske.

- Det er som om, det er projekt det skulle igennem, koste hvad det ville, siger Finn Nielsen.

Skulle vindmølleprojektet gennemføres i mindre målestok med 15 vindmøller, som socialdemokraterne i Haderslev foreslår, vil det kræve helt nyt kommunaplanstillægsforslag, med hørinsgfase og så videre, og det er der simpelthen ikke poltisk opbakning til lige nu.

Den endelige afgørelse falder på et byrådsmøde den 29. august.