TV der bevæger dig

Politikere kæmper for lægehelikopteren

Nedlæggelse af lægehelikopter-ordningen i Nibøl er et af spareforslagene i Region Syddanmarks sparekatalog. Foto: Falck

Borgmestrene i de sønderjyske kommuner går i fællesskab til forsvar for lægehelikopteren fra Niebøl, der er i fare for at blive sparet væk.

De fire Sønderjyske borgmestre har udarbejdet et fakta-ark om lægehelikopteren, som de håber, vil påvirke politikerne i Region Syddanmark til at beholde helikopteren.

Region Syddanmark skal spare 120 millioner kroner og effektivisere for 300 millioner kroner på sundhedsområdet i 2015. Et af forslagene er at spare lægehelikopteren væk. Det bekymrer borgmestrene i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

- Da der ikke længere er akutfunktion på Tønder Sygehus, udgør lægehelikopteren i Niebøl en bærende del af akutberedskabet i vores område. Helikopteren sikrer hurtig livreddende hjælp og giver os tryghed og sikkerhed i hverdagen, siger bormester i Tønder Kommune, Laurids Rudebeck i en pressemeddelelse.

I fakta-arket, som politikerne har sammenfattet, nævner politikerne endda et eksempel på, at lægehelikopteren har gjort en forskel på liv og død så sent som ved en redningsaktion i tirsdags.

Politikerne sår også tvivl ved, om det er billigere at etablere en landsdækkende lægehelikopter, sådan som det er foreslået i regionens spareplan.

Læs politikernes fakta-ark om helikopteren her

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden