Politikere: Kommuner skal skaffe en varm seng nu

Politikere fra rød til blå farve kritiserer kommunerne for ikke at gøre, hvad de bør for de hjemløse

Politikere lige fra Dansk Folkeparti til SF kritiserer, at hjemløse ikke kan få en varm seng at sove i, selv om det lige nu er bidende koldt udenfor. Det er en kold tid, vi lever i, siger medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Karina Adsbøl, til TV SYD:

-Det er frygteligt, at vi har hjemløse, som ikke kan få en varm seng i denne kolde tid, og jeg vil understrege, at kommunerne har en pligt til at sikre tag over hovedet for sine borgere. Servicelovens paragraf 110 pålægger kommunerne en såkaldt forsyningspligt over for de svage borgere.

Karina Adsbøl foreslår derfor, at kommuner i fællesskab etablerer midlertidige containerbyer til de hjemløse og hun kritiserer kommunerne for at glemme de  hjemløse, fordi de i stedet prioriterer boliger til flygtninge.

Også formanden for SFs byrådsgruppe i Vejle, Lone Myrhøj, kritiserer kommunerne for manglende handling for de hjemløse. Hun siger til TV SYD:

 

Tidligere medlem af Folketinget for SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, foreslår, at kommunerne inviterer de hjemløse indenfor til at overnatte på skoler. Og det kan kun gå for langsomt, siger hun til TV SYD: