Politikere: Kommunerne svigter de hjemløse i kulden

Det er ikke kun i Vejle, at hjemløse må søge ly udenfor. Flere herberger i det syd- og sønderjyske melder om, at der er fyldt.

Næsen drypper, og hele kroppen ryster.

Det er i sandhed koldt udenfor, og det mærker de hjemløse i det syd- og sønderjyske også. Derfor søger en stor del af dem mod de lokale herberger, som melder om, at der ikke er mere plads.

- Jeg tror at det har noget at gøre med at folk ryger ud af deres boliger. De kan ikke finde boliger til det prisniveau de måske har råd til, siger Bettina Sørensen, daglig leder for Vejle Herberg til TV SYD.

TV SYD har snakket med herberger og forsorgshjem i Horsens, Esbjerg, Kolding, Varde, Sønderborg og Haderslev foruden herberget i Vejle, som TV SYD besøgte mandag, og der melder seks ud af syv om, at der er fyldt op. Et af de steder er herberget Alberta i Sønderborg:

- Vi har fyldt op, og vi har været nødt til at redde op til nogen ekstra i nødherberget. Vi er i øjeblikket nødt til at afvise en del, når de ringer ned og spørger, om vi har flere pladser, siger forstander Britt Gaarn-Larsen.

TV SYD har snakket med Sølyst i Horsens, Overmarksgården i Kolding og Esbjerg, Bøgely i Varde, Alberta i Sønderborg, Dalhoffsminde i Haderslev og Vejle Herberg.