Politikere rykker ud for at se BIOS-ambulancer

Politikere fra regionsrådet i Region Syddanmark er disse dage i Holland for ved selvsyn at se hvordan det hollandske selskab BIOS kører ambulancer. BIOS skal fra september og de næste ti år stå for ambulancerne i det meste af Region Syddanmark.

Politikere fra regionsrådet i Region Syddanmark er disse dage i Holland for ved selvsyn at se hvordan det hollandske selskab BIOS kører ambulancer.
Politikere fra regionsrådet i Region Syddanmark er disse dage i Holland for ved selvsyn at se hvordan det hollandske selskab BIOS kører ambulancer.

BIOS har været udsat for kritik og bekymring om, hvorvidt de kan løfte opgaven. Derfor er politikere og presse inviteret til at se nærmere på BIOS ambulancekørsel i Rotterdam. Her har BIOS i mange år kørt ambulancer og BIOS vil gerne overbevise borgerne folk i Region Syddanmark om, at det bliver lige så godt i Danmark.

- Vi tager afsted for at se hvordan det fungerer i Holland og også for at signalere over for det hollandske firma, at vi tager samarbejdet meget seriøst. Samtidig er det også for de politiekre der ikke har været helt tæt på beslutnigsprocessen at blive lidt klogere på BIOS. Og måske kan vi endda få nogle fif med hjem, siger formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen, Venstre.

- Vi vil gerne vise de syddanske politikere at vi godt kan finde ud af at drive ambulancekørsel. VI har jo gjort det længe i Rotterdam og området her er meget lig det område, vi skal køre i i Region Syddanmark.

- Der er jo sået tvivl om kvaliteten af BIOS?s arbejde og den tvivl vil vi gerne fjerne, siger Morten Hansen, adm. direktør i BIOS Denmark.