Politikere uenige om fødeklinikker

Om en uge skal regionspolitikerne diskutere, om kvinder skal kunne føde på private klinikker. Men de er stadig meget uenige, skriver Jydske Vestkysten.

Der er lagt op til en større diskussion, når regionspolitikerne den 17. juni skal finde ud af, om de vil støtte op om private fødeklinikker som alternativ til de offentlige sygehuse.

Politikerne er nemlig langt fra enige om, at private klinikker er løsningen på problemet med, at tre ud af ti fødende i Region Syddanmark oplever fejl før, under eller efter fødslen. Jordemoderen Birgit Thalwitzer har henvendt sig til Region Syddanmark for at få opbakning til at åbne en privat klinik.

Og Susanne Eilersen, der er medlem af Region Syddanmarks Sundhedsudvalg for Dansk Folkeparti, vil gerne støtte op om private fødeklinikker.

- Jeg synes det er en god idé, at vi giver borgerne den mulighed for at vælge, hvad de kunne tænke sig, har hun tidligere udtalt til TV SYD. Det er hende, der har sat de private klinikker på dagsordenen til sundhedsudvalgets mødet den 17. juni.

Venstre erklærer sig ifølge Jydske Vestkysten enige i, at regionen bør bakke op om private klinikker. Men formanden for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen, er ikke positiv over for forslaget:

- Jeg synes, det vil være en forkert beslutning at tage. Vi vil udhule vores egne fødeafdelinger på den måde, siger han til Jydske Vestkysten.

Hvis regionen ikke støtter økonomisk op om de private fødeklinikker, bliver det dyrt for de vordende mødre at vælge en privat fødeklinik.