Politikerne er enige: Bestyrelsen for Vejle Havn bør gå af

Der er massiv kritik af havnebestyrelsen fra politisk side, og en række byrådspolitikere melder nu ud, at de mener, bestyrelsen bør trække sig.

Politikere fra både Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og SF mener, at bestyrelsen for Vejle Havn bør gå af efter sagen om et pengeforbrug ude af kontrol.

- Bestyrelsen bør trække sig, og vi bør have en ny bestyrelse snarest. Jeg mener, at de har svigtet, og at det har været en social klub mere end en bestyrelse. Så lad os få nogle professionelle fagfolk ind, og lad os overveje en helt ny konstruktion, siger byrådsmedlem i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen (Konservative Folkeparti) til TV SYD.

 

Dan Arnløv Jørgensen (kons.) mener, at havnebestyrelsen har svigtet.

 

En revisionsrapport har slået fast, at havnebestyrelsen har svært ved at redegøre for det faglige indhold i seks studierejser til et samlet beløb af knap en million kroner - og at de ikke her reageret på havneledelsens forbrug på i alt 585.000 kr. til blandt andet tøj, vin, parfume og slik.

Derfor siger flere af Vejles byrådspolikere lørdag til TV SYD, at der kun er een måde at få ryddet op i sagen på. Gå af og sæt professionelle - ikke politikere - ind i havnens bestyrelse:

- Bestyrelsen bør hurtigt finde en løsning, så de kan træde tilbage, og vi kan få professionelle til at drive Vejle Havn. Vi skal have lavet en bestyrelse, hvor det er mennesker, der kender noget til det her område, og hvor vi kan få kompetente ledere ind og vurdere, hvem der kompetente ledere, siger byrådsmedlem for Liberal Alliance, Peter Harboe.

Samme holdning har Morten Kristensen fra SF:

- I den her situation mener jeg, at bestyrelsen bør gå af og overlade opgaven til nogle andre. Det er min fornemmelse, at de ikke har levet op til deres ansvar som bestyrelse, siger Morten Kristensen (SF), der også sidder i byrådet i Vejle Kommune.

Den 19. oktober skal byrådet på et møde diskutere sagen yderligere.