Politikreds beholder landbetjente – indtil videre

Alle politikredse er blevet omstruktureret. I flere tilfælde har det betydet, at landbetjentene er fjernet. Men i Syd- og Sønderjyllands Politikreds bevares de – indtil videre.

Også den anden politikreds i landsdelen, Sydøstjyllands Politikreds, har valgt at beholde landbetjentene. Derimod har Midt- og Vestjyllands Politi nedlagt sine landbetjente – undtagen i Nr. Snede og Ejstrupholm.

Syd- og Sønderjyllands Politi lavede en januar en større rokade, så sagsbehandlingen blev samlet i tre centre. Alle lokalpolitistationer bevares. Dog undtagen Ribe.

I arbejdet med den nye struktur har politikredsen lavet en analyse af sine nær- og landpolitifunktioner.

 

quote

Man kan godt kalde det en luksus, at vi vælger at beholde land- og nærpolitiet, når man ser på de øvrige elementer i den nye struktur, hvor vi samler ressourcerne i større enheder. Men vi er fuldt ud bevidste om, at vi har mange hensyn at tage.

Jørgen Meyer, Politidirektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

- Konklusionen er blevet, at vi – indtil videre – beholder de eksisterende ordninger, siger politidirektør Jørgen Meyer i en udtalelse til TV SYD.

Han siger, at beslutningen bunder i ” hensynet til den oplevede tryghed, der hos en del borgere i politikredsen er knyttet til land- og nærpolitifunktionerne”.

Analysen viste, at land- og nærbetjentene kun i mindre graf arbejder med decideres landbetjents-opgaver.

 

quote

Jeg er ikke kun glad på egne vegne, men tror, at samfundet og specielt her i det sydvestligste hjørne langt væk fra Esbjerg, er bedst tjent med den lokale betjening

Jan Nielsen, landbetjent, Bredbro, på Facebook

 

- Man kan godt kalde det en luksus, at vi vælger at beholde land- og nærpolitiet, når man ser på de øvrige elementer i den nye struktur, hvor vi samler ressourcerne i større enheder. Men vi er fuldt ud bevidste om, at vi har mange hensyn at tage. En del borgere i land- og nærbetjentenes områder oplever, at politifolkenes tilstedeværelse øger trygheden, understreger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Nyheden har bredt sig i dag. I Bredebro jubler Jan Nielsen over en sms fra ”chefen”. På Facebook skriver han:

-Jeg er ikke kun glad på egne vegne men tror, at samfundet og specielt her i det sydvestligste hjørne langt væk fra Esbjerg, er bedst tjent med den lokale betjening. Stor tak til de lokale politikere som jeg uden tvivl er sikker på er grunden til, at man ikke har nedlagt os. Ser frem til at betjene "mine" borgere så godt som det mig muligt.

Syd- og Sønderjyllands Politi har nærpoliti i Bramming, Esbjerg, Nordborg, Padborg og Vojens. Og landbetjente i Bredebro, Brorup, Fanø, Højer, Løgumkloster, Oksbøl, Rødding, Rømø, Skærbæk, Tinglev, Toftlund og Ølgod. I Gram findes en politibutik.