Politisk ekspert: Holst-sag fortsætter

TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen: Sagen om Carl Holst er ikke færdig endnu

Forsvarsminister Carl Holst, Venstre, kan forvente fortsat kritik for sin håndtering af sagen om hans eftervederlag på 800.000 kr. Det mener TV SYDs politiske kommentator Poul Erik Thomsen.

Han peger på, at Carl Holst efterfølgende har forsøgt at henlede opmærksomheden på en anden sag - nemlig en folkeafstemning om Danmarks forbehold overfor forsvarssamarbejde i EU. Blot for at opdage, at han dermed fik rodet sig ud i ny kritik.

- Det er jo ikke en forsvarsminister, der skal foreslå en folkeafstemning, men derimod statsministeren eller udenrigsministeren, siger Poul Erik Thomsen.

Carl Holst forsøgte også - efter den første kraftige kritik af ham - at bøje af ved at droppe den kommende del af eftervederlaget. Noget han altså først blankt afviste med hensyn til, at den slags politikere var den danske befolkning ikke tjent med.

Poul Erik Thomsen er overbevist om, at Carl Holst skulle have undladt at tage imod eftervederlaget, men påpeger samtidig, at han aldrig har haft en fornemmelse af, at forsvarsministeren og den nu tidligere regionsrådsformand har været økonomisk grådig.

TV SYDs politiske kommentator, Poul Erik Thomsen, mener, at Carl Holsts forslag om at standse eftervederlaget nu er "fornuftigt".