TV der bevæger dig

Politisk kommentator: Vælgerne opdager valgflæsk

Poul-Erik Thomsen forklarer, at Socialdemokraternes deltagelse i demonstration er helt legal i forhold til en valgkamp. Foto: Thomas Lund, TV SYD

Socialdemokraternes initiativ til demonstration mod vold i Haderslev er blevet kaldt valgflæsk af Venstre. Det er helt legalt og en del af spillet, forklarer ekspert.

En demonstration mod uro i Haderslev har sat fut under valgkampen i Haderslev. Socialdemokraterne mod Venstre.

Allan Emiliussen (V), der er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Haderslev Kommune, mener nemlig, at socialdemokraternes borgmesterkandidat Henrik Rønnow fører signalpolitik, når han slæber valgplakater og partifæller med til demonstration mod stoffer og vold i Haderslevs natteliv.

Men det er altså en del af spillet, forklarer Poul-Erik Thomsen, der er politisk kommentator, til TV SYD. 

- Socialdemokraterne overtræder ingen uskrevne regler her. Det, de har gjort, er helt legalt i forhold til en valgkamp. Men det er også helt legalt, at venstre går ud og siger, at det er valgflæsk.

Læs også V: Demonstration mod vold er politisk valgflæsk

Poul-Erik Thomsen peger på, at det måske i virkeligheden handler om, at Venstre er sure over, at de ikke selv så muligheden for at inddrage problematikken i valgkampen, på den måde Socialdemokraterne har gjort.

- Men det allerbedste er, at vælgerne er kloge – måske endda klogere end politikerne – og de skal nok finde ud af, hvad der er valgflæsk, og hvad der er reelt indhold, siger Poul-Erik Thomsen til TV SYD. 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden