Borgere efter politisk kaos: Nedlæg kommunen

Den politiske situation på Fanø har pustet liv til en gammel idé. Idéen går ud på at lægge Fanø Kommune sammen med Esbjerg Kommune.

Den politiske situation på Fanø har fået debatten til at rulle.

På det sociale medie Facebook har debatten ført til, at der er blevet pustet liv i en gammel idé – Nemlig tanken om at gøre Fanø til en del af Esbjerg Kommune.

Skibsfører Michael Møller sejler dagligt mellem Esbjerg og Fanø, hvor han bor. Han er ligesom andre fanikker også træt at den politiske uro.

- Så kunne man ligeså godt komme ind under Esbjerg Kommune med det samme, siger han til TV SYD.

Han tror, at idéen er kommet op til overfladen igen på grund borgernes tiltro til byrådspolitikere og politikernes tiltro til hinanden.

- Det, jeg frygter, er, at det bliver meget svært at samarbejde for Fanøs bedste, fordi der er så meget personligt fnidder-fnadder, siger skibsføreren

Selvom sammenlægningstanken bliver luftet, så er det ikke den løsning, som Michael Møller vil foretrække.

- I mit hjerte så mener jeg, at vi skal blive ved med at være selvstændige, men selvfølgelig vil vi heller ikke have øen kørt økonomisk i sænk. Det er vi lidt nervøse for, siger han.

Esbjerg Kommunes kommende borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fortæller til TV SYD, at man vil se positivt på det, hvis man få en henvendelse fra Fanø om en fusion. 

Sagen kort

Først stod Kristine Kaas Krogh fra Fanø Lokalliste stod til at blive borgmester, så ragede hun uklar med de andre partier i konstitueringen. Fredag aften så det dog ud til, at der var kommet ro på situationen, og Kirstine Kaas Krogh stod igen til at blive borgmester. Det blev der dog lavet om på lørdag morgen, hvor en ny aftale gjorde Sofie Valbjørn fra Alternativet til borgmester.