Politiskolen i Vejle er købt for den nette sum af 35 mio. kr.

Ejendommen, der fra 2020 skal huse nye politielever, er blevet købt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Finanstilsynet har i dag godkendt købet af den ejendom i Vejle, som skal huse den nye politiskole, bekræfter Benny Engelbrecht (S) over for TV SYD.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriets anmodning om at købe ejendommen Soldalen 8, 7100 Vejle, for 35 millioner kroner, gik igennem på torsdagens udvalgsmøde. Udover beløbet på de 35 mio. kr. følger handelsomkostninger til DNP Ejendomme P/S og moms.

Der er i forvejen afsat 401 mio. kr. til at renovere den 19.750 m2 store ejendom, så den kan bruges som politiskole fra 2020.

Placeringen i Vestdanmark er valgt som led i politiaftalen, ”Et styrket politi. Et tryggere Danmark”. Den nye politiskole skal hjælpe med at øge politiets aktivitet i hele Danmark.

Politiskolen kan endda stå færdig efter 37 måneder, tre måneder hurtigere end før antaget, oplyser Bygningsstyrelsens vicedirektør, Kristian Lyk-Jensen til Jyllands-Posten.

Bygningsstyrelsen vurderer, at skolen kan stå færdig i 2020. Da de første elever ifølge forliget skal påbegynde deres uddannelse til politibetjent allerede i 2018, er det nu op til Rigspolitiet at finde egnede midlertidige lokaler.

Ejendommen har før været brugt til at uddanne sygeplejersker.