Populært at holde jul på højskole

Et stigende antal højskoler holder kurser i juletiden - og der er stor søgning til at holde jul på højskole. Det oplever bl.a. Løgumkloster Højskole, der i år for første gang har jule-kurser.

Fællessang, politisk debat og morgengymnastik - og julemaden bliver serveret uden slæb i køkkenet. Det tilbud får et stort antal danskere til at vælge både familie og fjernsyn fra i helligdagene.

I 2010 udbød 17 højskoler forskellige julekurser, mens det for ti år siden blot var seks højskoler, der tilbød danskere at spise and og danse om juletræet sammen med mennesker, de aldrig har mødt før. Det viser tal fra Højskolernes Hus, der endnu ikke har præcise tal for årets kurser - men det er vokset i forhold til 2010.

Klassisk jul med overraskelser

Den stigende interesse mærker man på Løgumkloster Højskole, der i år for første gang tilbyder jule-kursus.

- Vi tilbyder en klassisk jul med gode overraskelser. Til det klassiske hører god mad, hjemlighed og hygge, et stort juletræ, dejlig sang og musik og masser af lys. Til det anderledes og overraskende hører et møde med gode foredrag, nye tanker, en god tur i Sønderjylland eller syd for grænsen, der hvor vi finder de bedste koncerter og udflugsmål, siger forstander Bent Andreasen på Løgumkloster Højskole.

En række højskoler TV SYDs område tilbyder også korte kurser hen over jul og nytår.