TV der bevæger dig

Postkassefirma-sagen ruller stadig: Vil have svar fra ministeren

01:52

Transportministeren, Pia Olsen Dyhr (SF) var til samråd i dag i Folketingets Transportudvalg.

1 af 2

Transportfirmaer opererer i Danmark, men har adresse i Tyskland for at undgå høje danske lønninger. Siden TV SYD afslørede den procedure i juli, er der ikke sket meget i sagen.

Da sagen rullede kom Enhedslistens Henning Hyllested på banen. Han bad transportminister Pia Olsen Dyhr tage affære og tage fat i sin tyske kollega. Tyskerne blev bedt om at undersøge postkassefirmaerne i Flensborg for at se, om de lever op til EU-forordningerne. Nu er der gået fire en halv måned uden svar - og Henning Hyllested rykker nu for netop et svar.

- Nu vil jeg selvfølgelig spørge Pia Olsen Dyhr om, hvor sagen egentlig ligger. Jeg ved jo, at hun er meget oprørt over, at det har fundet sted, og derfor vil jeg nu høre, hvad status på sagen er, siger Henning Hyllested, der medlem af Transportudvalget for Enhedslisten til TV SYD.

Pia Olsen Dyhr vil ikke rykke sin tyske kollega yderligere, men regner med at få en status inden for kort tid.

- Jeg kan ikke svare på, hvornår den tyske delstat har sit svar klar. Jeg har presset så hårdt, jeg kan, og jeg er ret sikker på, at jeg får et hurtigt svar, siger Transportministeren, Pia Olsen Dyhr (SF) til TV SYD.

 

Sagen kort:

I Sommeren afslører TV SYD, at transportfirmaer, der har al deres fysiske aktivitet i Danmark, har deres postadresse i Tyskland. Formålet er at omgås de danske overenskomster ? og dermed de høje danske lønninger til vognmænd.

Den 27. juli dokumenterer TV SYD, at mange transportfirmaer deler den samme adresse.

Den 1. august udtaler Chefjurist hos Dansk Transport og Logistik, John Roy Vesterholm, at den praksis TV SYD har dokumenteret er ulovlig. Samme dag lover den daværende transportminister, Henrik Dam Kristensen (S), at gå ind i sagen.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden