TV der bevæger dig

Præmie til historisk campus

De historiske bygninger på Lembckesvej i Haderslev.

UC Syddanmark campus på Lembckesvej i Haderslev får en præmie for en særdeles smuk vedligeholdelse af de over 150 år gamle bygninger. Præmien overrækkes på lørdag.

University College Syddanmark er det meget moderne danske ord for seminariet. I bygningerne, som er fra 1856, er der siden 1884 uddannet lærere. Først til tyske skole, og siden genforeningen i 1920 til danske folkeskole.

Smuk vedligeholdelse

Haderslev Bygningsbevaringsforening, som uddeler præmier, begrunder valget med vedligeholdelsen, og at de bygningsændringer, som er lavet, er udført i stil med "bygningernes store arkitektoniske kvaliteter."

Gode rammer

- Vi tror på, at rammerne skal være gode, hvis vi skal bidrage med veluddannede mennesker til det danske velfærdssamfund. Lige som det også er vigtigt at vores medarbejdere har gode fysiske forhold at arbejde under. At andre også kan se, vi gør en indsats for at leve op til det, er jeg meget glad for, siger rektor ved UC Syddanmark Birthe Friis Mortensen.

Det daglige ansvar for UC Syddanmarks campus i Haderslev ligger i hænderne på studiechef Ove Outzen.

- Vi er en del af Sydjyllands største uddannelsesinstitution, men vi er også meget bevidste om at være en del af lokalsamfundet. Det gælder også vores bygninger, som fylder en del i byen. Derfor er anerkendelsen for vores arbejde med de smukke bygninger også noget, der betyder rigtig meget for os og som vi er stolte af, siger Ove Outzen.

Rektor Birthe Friis Mortensen og studiechef Ove Outzen, UC Sydjylland

Rektor Birthe Friis Mortensen og studiechef Ove Outzen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden