TV der bevæger dig

Præst: Vi betaler hvad det koster

Givskud Kirke har, alene til de arkæologiske udgravninger, betalt 440.000 kroner. Foto: Vibeke Illum Markussen, TV SYD

Arkæologerne fra Vejle Museerne har fundet usædvanligt velbevarede spor af mindst 10 huse, potteskår og rester af lerstampede gulve. Fundene er, ifølge arkæologerne, fra den sene vikingetid og tidlige middelalder. Foto: Vibeke Illum Markussen, TV SYD

Arbejdet har været gang i en måned, og arkæologerne forventer at grave et par uger mere, før de er færdige. Foto: Vibeke Illum Markussen, TV SYD

1 af 3

Selvom arkæologiske udgravninger før etablering af en ny parkeringsplads koster Givskud Kirke mange penge, så gør det ikke noget, mener sognepræst Henriette Hauritz Jørgsensen.

I forbindelse med etableringen af flere parkeringspladser ved Givskud Kirke, har udgravninger af vigtige arkæologiske fund fra vikingetiden ikke bare forsinket projektet, men også kostet kirken mange penge.

Vi vidste det skulle gøres, og menighedsrådet har budgetteret med det, så der har været afsat i omegnen af 400.000 kroner til udgravningerne

Henriette Hauritz Jørgensen, sognepræst, Givskud Kirke

Kirken har, alene til de arkæologiske udgravninger, betalt 440.000 kroner. Et beløb der ikke bekymrer sognepræst ved kirken Henriette Hauritz Jørgensen.

- Vi vidste, det skulle gøres, og menighedsrådet har budgetteret med det. Så der har været afsat i omegnen af 400.000 kroner til udgravningerne. 

Givskud Kirke har alene til de arkæologiske udgravninger betalt 440.000 kroner. Foto: Vibeke Illum Markussen, TV SYD

Henriette Hauritz Jørgensen synes faktisk, at udgravningerne er spændende.

- Det er vores fælles fortid, så det er meget interessant, hvad der dukker op af jorden, siger hun.

Arkæologerne fra Vejle Museerne har fundet usædvanligt velbevarede spor af mindst 10 huse, potteskår og rester af lerstampede gulve. Fundene er ifølge arkæologerne fra den sene vikingetid og tidlige middelalder.

Læs også Arkæologer: Det er et usædvanligt fund

Arkæologerne regner med at skulle arbejde i udgravningen nogle uger endnu, og først da kan en etablering af en ny p-plads gå igang.

- Lige nu venter vi på den sidste tilladelse fra Slots- og Kulturarvstyrelsen til at lave de nye parkeringspladser. Og mens vi venter på den, så er det helt sjovt, arkæologerne arbejder i området, siger Henriette Hauritz Jørgensen. 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden