Premiere på forebyggende computerspil

Et nyt computerspil, der skal lære unge at opføre sig ordentligt og forebygge vold og kriminalitet får dansk premiere i Vejle næste fredag.

Teen City er navnet på det forebyggende computerspil til europæiske unge. Spillet er udviklet af SSP og Videnscenter for integration i Vejle i samarbejde med familieafdelinger i Spanien, Italien og Bulgarien. EU har støttet med penge.

Spil med vennerne

De unge kan i spillet designe deres egen "avatar", som ligner dem selv. Via mobilen kan de sende avataren videre til vennerne. På den måde kan spilleren lægge vennerne ind på computeren og møde dem i spillet. 

Fristet til at stjæle

Du kan tjene point ved at give de rigtige svar, som sender spilleren videre til næste udfordring. Selve spillet foregår i en fiktiv by, hvor du bevæger sig rundt og bliver udsat for forskellige udfordringer.

Eller du kan gå ind i en butik og blive fristet til at stjæle, skændes med sine forældre eller møde nogle unge på gaden, som lokker en i forfald.

Lægges på nettet

SSP-leder Helle Brynaa, klubleder Leif Hansen og Elizabeth Gregersen fra VIFIN (Videnscenter for Integration) i Vejle er de tre danske repræsentanter, som har været med til at udvikle spillet.

Spillet som skal lægges ud på nettet, får dansk premiere til Vejle By Night fredag den 26. november.