Prinsesse Benedikte fejrede 100-årig efterskole

Prinsesse Benedikte var søndag eftermiddag blandt de omkring 600 gæster, der mødte op til fejringen af Agerskov Ungdomsskole 100-års jubilæum.

Den 3. november 1919 begyndte det første elevhold på Agerskov Ungdomsskole, dengang under navnet Agerskov Efterskole.

Det hele begyndte på den gamle Kirkekro med 50 elever. Drenge og unge mænd, hvoraf flere havde været med i 1. verdenskrig og andre fra ”danske” hjem i et hårdt prøvet område.

quote

Vi sendte en invitation til kongehuset og er glade for, at prinssesse Benedikte vil bruge en søndag eftermiddag sammen med os.

Lars Kristensen, forstander, Agerskov Ungdomsskole

- Agerskov Ungdomsskole er den første efterskole i Sønderjylland syd for den gamle 1864-grænse. Skolen gav håb om bedre tider, siger skolens forstander i jubilæumsåret, Lars Kristensen.

De første måneder af skolens liv var Agerskov jo stadig tysk frem til genforeningen den 10. juli 1920.

Eleverne på Agerskov Ungdomsskole har de seneste dage haft travlt med at gøre klar til søndagens store fest.
Eleverne på Agerskov Ungdomsskole har de seneste dage haft travlt med at gøre klar til søndagens store fest.

100 år senere er Agerskov Ungdomsskole en moderne efterskole i god drift med omkring 145 elever, der i eftermiddag modtager prinsesse Benedikte som æresgæst til skolens 100-årsfødselsdag. 

- Vi sendte en invitation til kongehuset og er glade for, at prinssesse Benedikte vil bruge en søndag eftermiddag sammen med os, siger forstander Lars Kristensen til TV SYD.

100-årsjubilæet er markeret med arrangementer ud over hele 2019 - og selve fødselsdagsfesten er forbeholdt 600 indbudte gæster.