Prisforskel hos tandlægen

Der kan være kæmpe prisforskelle hos tandlægerne. Så pas godt på pengepungen, når du skal have repareret gebisset.

Folk med ondt i tænderne bør se sig godt for, før de lægger sig til rette i tandlægestolen. For der er kæmpe forskel på, hvad tandlægerne forlanger for at bore, fylde og operere tænder ud. Det skriver JV.dk her til morgen.

De dyreste tandlæger forlanger for nogle behandlinger fem gange så meget som de billigste, skriver JydskeVestkysten mandag. Eksempelvis kan man hos tandlæge Erik Lolk i Billund få rodbehandlet sin fortand til en fast pris på 321 kroner, mens man hos Kim Matthiesen i Esbjerg risikerer at skulle af med 1695 kroner.

Til gengæld forlanger selvsamme Erik Lolk en fast pris på 21.630 kroner for at skifte en lille kindtand i overmunden ud med en bro. Hos tandlæge Tom Lykke Gregersen i Sønderborg begynder priserne på 8990 kroner.

Få anbefalet en tandlæge

- Det har noget at gøre med gyngerne og karrusellerne, forklarer Erik Lolk, som i øvrigt ikke oplever, at kunderne vælger tandlæge efter pris. Det er jo ikke ligesom at shoppe efter rugbrød, siger han.

Men tandlægekunderne bør være mere kritiske overfor tandlægerne, mener Forbrugerrådet.

- Vi er utroligt trofaste, når det handler om tandlæger. Vi skifter jo ikke tandlæge, medmindre vi flytter eller tandlægen dør. Men som forbrugere bør man nogen gange få en second opinion et andet sted både i forhold til prisen men også om det nu er den rette behandling, man bliver tilbudt, siger sundhedspolitisk medarbejder Sine Jensen.

Den dyreste tandlæge behøver ikke nødvendigvis at være den bedste. Men prisen bør heller ikke være det eneste, man går efter, når man vælger tandlæge. Andre elementer som tillid, kvaliteten af arbejdet, og muligheden for opfølgende behandling kan også være væsentlige.

Før man vælger tandlæge, kan det ifølge Sine Jensen derfor være en god idé at spørge sine venner om bekendte om, hvilke tandlæger de er tilfredse med.