Priskrig i fitness-centrene

Priser på helt ned til én krone for en måneds træning, Åbent Hus-arrangementer og medlemskab uden lange bindingsperioder.  Der er kamp om fitness-kunderne.

Dårlig samvittighed - og måske en hel del flere kilo på sidebenene - efter julemåneden eller årets nytårsforsæt starter hvert år en sand indvandring på landets fitnesscentre. Det er nu kunderne skal lokkes ind på løbebåndene.

En krone for en måned

Januar er årets helt store Fitness-måned. Overalt strømmer nye kunder til landets Fitness-centre, og centrene udkæmper lige nu en hård kamp for at tiltrække de mange kunder med lavere priser og specielle kampagner.

Fitness World i Esbjerg lokker med en måneds træning i januar til blot én krone. Til JydskeVestkysten siger adm. direktør Per Lyngbak, at der er flere grunde til, at man kommer med et tilbud netop nu.

? For det første så er motivationen til at træne lige nu i top, fordi mange har dårlig samvittighed over de tykke maver. Og så er vi nødt til at tænke over, at mange føler, de har brugt for mange penge hen over julen. Så tilbuddet skal være skarpt, før det får en god effekt, siger Per Lyngbak.

Betal pr. kilo

I Fittness.dk går man andre veje for at få kunderne ind og løfte jern og tage en tørn i ro-maskinen. Her satser man på Åbent Hus-arrangementer. Her kan nye kunder blive vejet og betale et års-abonnement i forhold til vægten. Jo mere man vejer desto billigere bliver abonnementet.

Smertegrænsen nået

Også hos Fitness Syd forventer man nye kunder i januar. Også selvom centret ? modsat mange af konkurrenterne ? ikke har sat prisen ned i januar.

Til gengæld tilbyder centret gratis holdtræning på et såkaldt slankehold.

? Vi synes efterhånden, at vi har nået smertegrænsen for, hvor billigt det skal være. Så vi fokuserer mere på servicen og de resultater, vi kan hjælpe vores medlemmer med at opnå. Holdtræning og kursusforløb giver bedre resultater i den lange ende, og det, tror vi, kunderne vil værdsætte mere end en prisbesparelse, siger Rasmus Gansler, der er daglig leder af Fitness Syd til JyskeVestkysten.