Privat vagtværn skal skræmme indbrudstyve væk

En bølge af indbrud i Alslev har fået beboerne til at gøre noget. Siden tirsdag har de patruljeret om natten for at skræmme indbrudstyvene væk.

Beboerne i den lille by Alslev ved Varde har fået nok af indbrudstyve. I sidste uge var der syv anmeldelser om indbrud i byen. Derfor har de dannet et privat vagtværn, der skal skræmme indbrudstyvene væk.

- I bund og grund handler det her om, at vi skal lave et rigtig elendigt arbejdsmiljø for de her indbrudstyve, siger Torben Pallesen, der har været med til at tage initiativ til vagtværnet, til TV SYD.

quote

 I bund og grund handler det her om, at vi skal lave et rigtig elendigt arbejdsmiljø for de her indbrudstyve.

Torben Pallesen, medinitiativtager, Alslev Vagtværn. 

I juni og juli måned oplevede beboerne i Alslev, at der skete mange flere indbrud end normalt. Det fik dem til i en facebookgruppe for byen at drøfte, hvad de kunne gøre. Resultatet blev facebookgruppen ”Alslev Vagtværn”, hvor de organisere natlige patruljer. 

Der har været stor opbakning til vagtværnet. Der bor kun 1250 mennesker i Alslev, men 330 af dem har meldt sig til vagtværnet.

- Beboerne skal føle sig trygge. Vi er ikke glade for, der er alle de indbrudstyve her ude, siger Henriette Baatz, der er en af dem, der er med i vagtværnet.

Vagtværnet styrker sammenholdet

Rent praktisk melder beboerne ind på, hvilke nætter og tidspunkter de har muligt for at være med i vagtværnet. Nogle af beboerne laver en vagtplan, og så kører vagtværnet rundt på cykler om natten og holder øje med, om noget ser usædvanligt ud.

- Vi kører to personer rundt på cykler med pandelamper og tjekker, hvad der sker. Når vi har kørt vores runder, skriver vi inde på facebookgruppen, hvad vi har set. På den måde får vi også vist, at der sker noget, og vi tager hånd om hinanden, siger Torben Pallesen.

Det er ikke kun vagtværnet, der skal skræmme indbrudstyvene væk. Naboerne sørger også for at slå græs ved hinanden, hænge vasketøj op og smide en bil i carporten, så der ser beboet ud i husene, når nogle er på ferie.

Alt det og vagtværnet har også haft en positiv effekt på sammenholdet i Alslev.

- Man lærer lige pludselig hinanden at kende på en anden måde, når man cykler rundt om natten. Det kan vi også bruge i andre sammenhænge, siger Torben Pallesen.