Privathospitalet Mølholm fyrer 57 ansatte

Privathospitalet Mølholm i Vejle fyrer 26 fastansatte medarbejdere. Det svarer til hver fjerde af hospitalets ansatte. Desuden siges farvel til 31 timelønnede.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad fredag.

Den markante nedskæring skyldes, at hospitalet pludselig står til at miste en stor del af sin indtjening. Kort før jul besluttede sundhedsminister Bertel Haarder (V), at der skal skæres markant ned på antallet af fedmeoperationer betalt af det offentlige.

Det har i en årrække været Mølholms største speciale.

- Sidste år udførte vi 1400 fedmeoperationer, og med de nye regler forventer vi, at vi kun skal operere cirka 500 mennesker for fedme om året. Det er alvorligt og kritisk for os. Men vi overlever, fordi vi har godt gang i vores 25 andre specialer, og vi udfører mange opgaver for Region Nord. Det gør bare ondt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, hvoraf mange har været her i mange år, men det er vi desværre tvunget til, siger Mølholms cheflæge Peter Bjerring til avisen.

Løgne

Cheflægen er træt af den kritik, der har været om overbetaling.

- Med løgne og usandheder lukker man i praksis ned for den eneste dokumenterede behandling af overvægt. Vi har aldrig modtaget en højere pris end den, de offentlige hospitaler har betalt til hinanden. Regionerne kunne jo bare have lavet nogle flere fedmeoperationer, hvis de syntes, vi var for dyre. Men det groteske er, at regionerne flere år i træk blev overraskede over, at behovet for fedmeoperationer var stigende, siger Peter Bjerring.

Han understreger, at Mølholm også fremover vil operere for svær overvægt.

- Vi har arbejdet os op til at være Nordeuropas største center for fedmeoperationer. Vi har en standardiseret behandling med formidable resultater, og det vil vi fortsætte med. Desværre er det offentlige en ustabil samarbejdspartner, der pludselig kan ændre kurs fuldstændig, fordi det politiske fylder mere end det saglige. Derfor var det måske en fejl, at vi lod fedmeoperationer blive så stor en del af vores forretning. Fremover vil vi hellere satse på mange specialer, så vi er knap så sårbare, siger Peter Bjerring.