Prøvesag om seniorjobs

Fanø Kommune bryder loven. Det mener en 58-årig kvinde og hendes fagforening, fordi hun har fået tilbudt et job, som hun er overkvalificeret til.

For godt tre uger siden begyndte Mette Lehmann på et seniorjob i kommunen, men i stedet for at få et job som passer til hendes uddannelse og kvalifikationer som grafisk designer, er hun nu ansat som arbejdsmand.

Derfor har hendes fagforening Prosa nu bragt en prøvesag imod Fanø Kommune til Beskæftigelsesankenævnet, fordi fagforeningen mener, at kommunen forsøger at underminere ordningen.

Sendt ud som gadefejer

Seniorjobs kan tilbydes til personer, der er tæt på efterlønsalderen.

Den 58-årige Mette Lehmann fra Nordby på Fanø blev af Fanø kommune tilbudt et job, hvor hun skal rense busskure, samle skrald op og feje gader.

- Efter min mening er det forkasteligt at sende en 58-årig ud i hårdt fysisk arbejde, mener hovedpersonen i den første principielle sag om seniorjob.

Fanøs borgmester, Erik Nørreby (Venstre) forklarer, at hvor gerne kommunen end ville, så er det vanskeligt at tilbyde passende seniorjobs til alle.

- Hvis der kommer nogle med meget specielle uddannelser, skal vi jo nærmest ud og opfinde et seniorjob, og det kan vi ikke.