Prøvetur på strand-safari

15 steder fra Langeland til Vadehavet skal folk kunne komme på strand-safari til sommer. På tirsdag prøvekøres konceptet ved Skærbæk.

Gå en tur gennem skoven og ud langs stranden, mens du smager på ukendte, spiselige vilde planter. Eller gå ud i det lave vand og pluk dine egne blåmuslinger eller stryg en håndfuld rejer.

Det er lidt af ideen med sommerens syddanske strandsafarier, som skal forening naturoplevelser, læring og gastronomi på et højt niveau. Det sidste skal en dygtig kok hjælpe med, når deltagerne komme tilbage fra naturen med friske urter, østers eller rejer.

Generalprøve

På tirsdag er der generalprøve på Søndernæsgård og Klægagergård ved Skærbæk. Onsdag er der en lignende pilot-tur på Fyn.

Arrangementet er for de 15 safari-stationer, der er lavet tværs gennem Syddanmark.

Unike pølser

Deltagerne i strand-safarierne skal bl.a. lave en speciel pølse. Pølsen bliver arrangementets ?signatur-ret?. Målet er, at hver strandsafaristation fremstiller sin egen, helt unikke pølse af de lokale råvarer. Den lokale natur i et pølseskind!

Strandsafari-projektet har lavet teo kurser i pølsefremstiling sammen med erhvervsskolerne i Haderslev og i Svendborg. Kurserne blev en øjenåbner for de deltagende kokke, slagtere og naturvejledere. Der blev smagt på smagfuldt ukrudt og tang, diskuteret kødstruktur og konsistens og ikke mindst, hvilke muligheder, de enkelte strandsafaristationer har for at udvikle deres egne, helt særlige og unikke pølser.