Professor: Luk "Åben svinestald"

Folk, der takker ja til svineavlernes kampagne om at besøge en åben svinestald, risikerer at blive smittet med farlig bakterie, advarer mikrobiolog og professor.

Over hele landet kan man i denne tid tage familien ud og besøge en svinestald, som et led i en landsdækkende "Åben Svinestald"- kampagne. Men ledende overlæge og professor i mikrobiologi Hans Jørgen Kolmos advarer folk om at møde op. Det fortæller DR Sjælland.

Nemt at blive smittet

For der er en potentiel risiko for at blive smittet med en farlig MRSA-bakterie, som overføres fra svin til mennesker, der kan gøre én resistent overfor antibiotika.
- Man kan blive smittet ved at røre ved grisene men også ved at røre ved overflader eller ved at indånde støvet. Specielt folk der arbejder med syge eller gamle, skal tænke sig om, da de kan smitte videre, siger Hans Jørgen Kolmos. 

Hver 8. gris er smittet med MRSA

Han peger på, at ved en stikprøve på et slagteri viste det sig, at hver ottende gris havde den særlige type MRSA. Derved er der også tale om en betydelig risiko for at danskerne kommer til at besøge en svinestald, hvor der er den særlige MRSA-bakterie.