TV der bevæger dig

Protester mod lukning af jernbaneoverkørsel bar frugt

Lokale kræfter tog fat og blokerede for entreprenørmaskinerne, så arbejdet med at nedlægge jernbaneoverskæringen ved Hillerup Markvej ikke kunne komme igang. Nu kan de lokale fejre en sejr på den konto. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Politiet var i flere omgange til stede hos de protesterende borgere ved overkørsel 26 ved Hillerup. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Entrepenørerne ventede forgæves på at komme igang med arbejdet ved jernbaneoverkørslen ved Hillerup Markvej. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Hillerup-overkørslen ved Ribe skal ikke lukke. Det er et af resultaterne efter dagens møde i forligskredsen bag lukningen og sikringen af jernbaneoverskæringer i landet.

Læs også I aften fester overkørsels-kæmperne

På et flere timer langt møde i forligskredsen bag lukning og sikring af landets jernbaneoverskæringer blev det besluttet, at nedlæggelsen af tre jernbaneoverskæringer mellem Bramming og Tønder sættes i bero. Senest, når signalprogrammet udrulles på strækningen i midten af 2020'erne, tages der stilling til, hvordan disse overskæringer skal håndteres, lyder det torsdag aften fra Transportministeriet.

Blokade ved overkørsel

De tre jernbaneoverskæringer, 26, 83 og 93 var ellers udpeget til at blive nedlagt af Banedanmark. Men dén beslutning ville man ikke finde sig i ved overskæring nummer 26 ved Hillerup Markvej. Gennem flere dage blokerede de lokale beboere vejen, så Banedanmarks entreprenørmaskiner ikke kunne komme igang med arbejdet. Protesterne nåede hele vejen til Christiansborg og torsdag aften blev beslutningen om at lukke overskæring 26, 83 og 93 så droppet.

Læs også Vrede borgere går til kamp for overkørsel 26

 

Folketingspolitiker Hans Christian Schmidt (V) er positiv overfor, at beslutningen nu er sat i bero. Han tror på, at det betyder, at de tre overskæringer ikke bliver lukket i sidste ende. 

- Da vi besluttede det her, kendte vi ikke konsekvenserne af vores beslutning. Det gør vi nu, og derfor er jeg glad for, vi får mulighed for at lave den beslutning om, siger han til TV SYD.

Læs også Nu bliver arbejdet stoppet ved overkørsel

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu