Protestmøde mod nye færge-priser

Rederiet bag Fanø-færgerne har sat billetpriserne op med 10 procent. Turistorganisationer, politikere og erhvervsfolk holder protestmøde

For dyrt!

- Das ist doch zu teuer! Med prisstigningen på 10 procent koster det nu 440 kr. at få en almindelig personbil til og fra Fanø. Det er for dyrt, mener Campingrådet og Feriehusudlejernes Brancheforening. De frygter, at mange tyskere vil droppe Fanø og måske også Danmark til næste år. De har derfor indkaldt til et møde fredag.

Kedeligt signal - kedeligt tidspunkt

Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening siger:

- Det er et meget kedeligt signal at sende til især de udenlandske turister, der i forvejen døjer med meget høje danske priser. Og det er et meget kedeligt tidspunkt at komme med prisstigningerne. Midt i højsæsonen!

Rederiet kommer

Han glæder sig imidlertid over, at færgerederiet også kommer til mødet. For han vil gerne se en dokumentation for, at priserne skal stige så meget. Rederiet har henvist tuil de stigende energiprisen, som baggrund for de dyrere færgebilletter, der er trådt i kraft pr. 1. juli.

Politikere med på mødet

På mødet vil også borgmesteren på Fanø, Erik Nørreby, være til stede sammen med folketingsmedlem og turismeordfører for Venstre, Hans Christian Thoning.
Desuden deltager blandt andre: Turistchefen på Fanø, Poul Therkelsen;  Dennis Feldberg og Brian Gudsø Feldberg, Feldberg Strand Camping. Susanne Ottesen, Fanøhus Feriehusudlejning. Hanne Thyssen, Danibo og Carlos Villaro Lassen, Feriehusudlejernes Brancheforening.