TV der bevæger dig

Psykiatrien bygger nyt for halv milliard

Regionsrådformand Carl Holst (V) og formand for regionens psykiatriudvalg Freddie H. Madsen (DF) tager første spadestik til psykiatrisygehus i Aabenraa

Region Syddanmarks første nybyggede psykiatrisygehus er ved at tage form i Aabenraa. Fredag blev der taget spadestik til anden fase af det 490 mio. kr. dyre byggeri.

Det er blot en måned siden, at Region Syddanmark holdt rejsegilde på det børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium.

Fredag blev der så taget spadestik til anden del, der skal indeholde psykiatriske døgnfunktioner og et gerontopsykiatrisk ambulatorium.

Byggeriet sker som led i en større plan, der blandt samler samler døgnfunktionerne fra Augustenborg og Haderslev og døgnfunktionen for unge i Kolding.

Psykiatrisygehuset var oprindeligt planlagt til at stå færdigt i 2018, men det blev fremrykket i forbindelse med regionsrådets 2009-vækstpakke. Nu forventes byggeriet i stedet at stå færdigt ved årsskiftet 2014/15.

Det samlede byggeri er på ca. 20.000 kvm. og får sammenlagt 111 døgnpladser og ambulante funktioner for ældre samt for børn og unge.

Det psykiatriske sygehus bliver bygget i sammenhæng med Sygehus Sønderjylland i et forsøg på at styrke samarbejdet på tværs af somatik og psykiatri.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden