Psykisk syg: Jeg får ikke den hjælp, jeg har brug for

Cecilie Skovbjerg er psykisk syg og har gentagende gange gjort skade på sig selv. Men hun føler ikke, at hun får den nødvendige hjælp.

- Jeg har skygger og stemmer, der fortæller, hvad jeg skal gøre. Jeg vil have dem væk, siger Cecilie Skovbjerg til TV SYD.

Derfor gør hun skade på sig selv.

-Jeg skærer mig, jeg forsøger at kvæle mig selv, og jeg går i fjorden, siger hun.

Cecilie Skovbjerg lider af PTSD og personlighedsforstyrrelsen borderline. Til daglig bor hun på et åbent bosted i Horsens med adgang til personale 24 timer i døgnet. Hun har været indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling i Horsens syv gange det sidste halve år. Men hun mener ikke, hun får hjælp nok:

-De fikserer mig, og når de ikke synes, jeg er så psykotisk mere, så smider de mig hjem igen, siger hun.

Cecilie Skovbjerg ønsker at få mere behandling på den lukkede afdeling. 

Tirsdag den 8. august skriver Horsens Folkeblad om en politimand fra Sydøstjyllands Politi, der svømmer ud til Cecilie Skovbjerg i Horsens Fjord, hvor han får overtalt hende i land igen. Torsdag rykker Brand og Redning atter ud og finder hende siddende på kanten af havnebassinet.

I Cecilie Skovbjergs patientjournal notereres der, at: "patienten har haft utallige, forskelligartede selvmordsforsøg."

Alligevel lader det til, at lægerne på afdelingen ikke finder hende selvmordstruet, da de vælger at sende hende tilbage til bostedet. En læge skriver i journalen, at hun: "får sig en længere svømmetur."

I løbet af sidste uge har Cecilie Skovbjerg været i vandet tre gange:

- Det giver fred og en fornemmelse af ikke at være til stede. Jeg føler mig vægtløs. Jeg føler mig bedøvet.

Ledelsen ved den psykiatriske afdeling i Horsens har ingen kommentarer til TV SYD. 

1. næstformand i Region Midtjylland, Anders Küchnau, (S), fra Horsens, erkender, at politiet i stigende omfang må rykke ud til borgere med psykiatriske lidelser - og at det mest hensigtmæssige vil være en forebyggende lægelig og medicinsk behandling.