Kvinde skudt af politiet - nu er hun blevet dømt

En 24-årig psykisk syg kvinde er nu idømt en behandlingsdom, efter hun sidste år truede politiet med en kniv på Vejlevej i Kolding. Politiet måtte skyde kvinden i benet.

En 24-årig kvinde blev om aftenen lørdag den 22. oktober sidste år skudt i benet, efter hun truede politiet med en kniv i et dramatisk forløb på den meget trafikerede Vejlevej i krydset ved Nordre Ringgade.

Onsdag blev hun idømt en behandlingsdom for trusler mod politiet og for et mindre forhold om overtrædelse af jernbaneloven. Det oplyser JydskeVestkysten

Den nu 24-årige kvinde var få timer før episoden blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling i Kolding, hvor  hun havde flere indlæggelser bag sig. Hun var udskrevet efter eget ønske og kunne ikke tilbageholdes efter gældende lovgivning, oplyste oversygeplejerske på psykiatrisk afdeling i Kolding Peter Jezek til TV SYD dagen efter.

Samme dag udsendte Den Uafhængige Politiklagemyndighed en pressemeddelelse om, at Sydøstjyllands Politi lørdag kl. 21.21 informerede Politiklagemyndigheden om, at der kort forinden havde været en episode ved krydset Nordre Ringvej og Vejlevej i Kolding, hvor en kvinde var blevet ramt af et skud i benet. De to politifolk er siden blevet frikendt for at have begået fejl i den ulykkelige sag.

I retssagen mod kvinden forklarede begge betjente, at hverken tilråb eller peberspray fik kvinden til at reagere. Hun fortsatte hen mod politiet med kniven løftet i strakt arm. En af betjentene besluttede at afgive skud, da kvinden var fem-seks meter fra politiet.

En mentalundersøgelse har konkluderet, at den 24-årige er sindssyg, og derfor kan hun ikke idømmes straf i et almindeligt fængsel.

Kvinden skal i stedet i behandling på en psykiatrisk afdeling. Hun bliver udskrevet, når lægerne vurderer, hun er klar til det, og hun kan i en periode på fem år genindlægges, hvis lægerne vurderer, det er nødvendigt.