Røveri mod guldsmed - tre anholdt

Guldsmedeforretningen i Kongensgade i Esbjerg blev ved 13-tiden udsat for væbnet røveri. Tre mænd blev kort efter anholdt på en parkeringsplads i Havnegade.

Tre maskerede mand kom bevæbnet med pistol og økse ind i forretning og slog med øksen montrerne i stykket. De tog en del smykker og ure med sig og løb derefter væk via Kongensgade og Smedegade.

Under røeveriet optrådte de tre mænd meget truende og råbte og skreg til de ansatte. Med deres medbragte økse blev flere montrer smadret.

Personalet var efter røveriet meget chokerede.

Røvere var litauere

De tre røvere er litauere, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi kl. 16.26. De er 18, 19 og 24 år.

Pistolen, som de havde med, viste sig at være en attrap. Politiet bekræfter, at røveriet blev gennemført med stor voldsomhed.

Politiet tror, at hele udbyttet er fundet, da patruljer efter få minutter anholdt de tre mænd på en parkeringsplads.

De tre mænd fremstilles i grundlovsforhør i Esbjerg - formentlig tirsdag formiddag.

Ure og smykker

Firmaet I. Møller Thorgaards Eftf.  i Kongensgade i Esbjerg er ved at gøre op, hvad der blev stjålet. Det drejer sig om ure og smykker for et større beløb.

Etableret i 1912

I. Møller Thorgaard har i flere generationer været byens fine guldsmedeforretning. Forretningen er grundlagt i 1912 af urmagermester I. Møller Thorgaard, og adressen er dengang som nu Kongensgade i Esbjerg.

Kerneområdet har altid været ure, og det traditionsrige urmager- håndværk holdes i hævd med faglærte urmagere og forhandling af de førende mærker som Rolex, Certina, Tag Heuer, Omega og mange andre, oplyser indehaveren, Rune Pedersen på firmaets hjemmeside.

Her ligger forretningen (Google Maps)

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.