TV der bevæger dig

Ræs og tatoveringer for udvidet motorvej

Borgmester Peter Sørense kører ræs.

De specielle E45-tatoveringer.

Borgmester Kirsten Terkilsen, Hedensted, fik sin egen tatovering.

Peter Sørensen havde tid til at forklare om problemerne på E45.

1 af 4

Der bliver kørt ræs ? og folk får tilbudt en speciel tatovering, når 11 borgmestre fra det østjyske argumenterer for en udvidelse af E45 fra Vejle til Randers på Folkemødet på Bornholm.

- Kritisk trængsel truer store dele af motorvejen, udtaler Kirsten Terkilsen, borgmester i Hedensted. Samtidig vokser det østjyske vækstområde fra 860.000 indbyggere til over 1 mio. beboere i de kommende 15 år. Jeg håber, at vi snart kan udvide hele banen til tre spor, så vi ikke spilder tid og penge på den østjyske motorvej.

Hun stod torsdag for arrangementet sammen med borgmester Peter Sørensen, Horsens.

- Der er akut behov for en udbygning af E45, og at det koster hele landet, at trafikken sander til i Østjylland, sagde Peter Sørensen i sin optakt på Folkemødet. Områdets virksomheder eksporterer årligt for 81 mia. kroner og står for 20 procent af Danmarks industrieksport. Men trafikken er på vej til at gå i stå.

På Allinge Røgeri var der trængsel om den racer-bane, hvor folk kunne få lov at prøve på deres egen krop (og de små biler), hvad det betyder, at motorvejen kun har to spor ? og det ene altid er fyldt med lastbiler. (Se video)

Mentalist Mikkel Gundersen gik rundt på pladsen og lavede med små tricks. Folk fik tilbudt en E45 tatovering, og der blev uddelt siddepuder med budskabet "sæt en ende på debatten, 3 spor på E45!"

00:31 Luk video
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden