Radikal folketingskandidat tyv-starter valgkamp i Flensborg

Stephan Kleinschmidt, der er folketingskandidat for Radikale i Syd- og Sønderjylland og en del af det tyske mindretal, tyv-startede Skærtorsdag sin valgkamp på gågaden i Flensborg.

Det er - ifølge ham selv - første gang at en dansk folketingskandidat aktivt fører valgkamp uden for landets grænser, men for Kleinschmidt, der er født og opvokset i grænselandet er det helt naturligt:

- Jeg møder vælgerne der, hvor de er, og selvom vi krydser en landegrænse, så befinder vi os stadig i grænselandet. For os i Syd- og Sønderjylland er grænsen ikke en barriere, men en løftestang, siger Stephan Kleinschmidt.

Det er ikke tilfældigt, at det netop er skærtorsdag, Kleinschmidt har valgt at lægge vejen forbi Flensborg. For imens de danske butikker holder påskelukket, så valfarter mange syd- og sønderjyder til Flensborg for at gøre deres indkøb.

- Når det gælder om at finde løsninger på vores regionale udfordringer, så er jeg overbevist om, at en del af svaret ligger i et styrket grænseoverskridende samarbejde. Især inden for uddannelse, sundhed og erhvervsudvikling er potentialet enormt. Vi skal udnytte vores geografiske fællesskab til at skabe vækst og arbejdspladser i hele grænselandet, er budskabet fra Stephan Kleinschmidt.

Både Nordtyskland og Syd- og Sønderjylland står generelt overfor de samme udfordringer med nettofraflytning, relativ høj arbejdsløshed og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Se og hør Stephan Kleinschmidt i valgkamp på gågaden i Flensborg - varighed 33 sekunder: