Radikalisering i Sydjyske fængsler skal stoppes

To sydjyske arrester har oplevet radikaliserede fanger. SFs retsordfører Karina Lorentzen ønsker indsatsen i fængslerne sat op i gear.

Fængselsforbundet har spurgt sine tillidsfolk, om de har oplevet radikalisering i fængslerne. Esbjerg og Aabenraa Arrest er blandt de 10 arrester, der har oplevet netop det.

-De her tal viser, at problemerne med kriminelle, som også er radikaliserede ikke er isoleret til de store byer. Det er faktisk noget, vi skal være opmærksom på i Sydjylland også, siger SF´s retsordfører Karina Lorentzen.

70% af fængselsbetjentene mener, at de ikke er klædt godt nok på til opgaven med at håndtere radikaliserede indsatte og i langt de fleste fængsler og arrester finder man heller ikke, der er personale nok.

-Vi har altså potentielle teorister siddende i vores fængsler. Derfor er det en bunden opgave at ruste vores fængsler til at stoppe radikalisering. Et fængselsophold er en enestående chance for at opdage de unge og få dem på andre tanker.

Derfor skal vi have mere, synligt og nærværende personale samt mere uddannelse i at håndtere denne type indsatte, siger Karina Lorentzen.