Radio Als bliver en del af Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Medier overtager driften af Radio Als for at sikre, at der også fremover eksisterer en lokal radiostation med udgangspunkt på Als.

Jysk Fynske Medier sikrer nu, at der også fremover er en lokalradio på Als. Koncernen overtager nemlig driften af Radio Als, der hidtil har været en del af Radioselskabet Danmark, der blandt andet står bag Radio Diablo på Fyn.

I Alssund-området står den jysk-fynske medievirksomhed i forvejen bag Skala FM og udgiver desuden JydskeVestkysten samt Sønderborg Ugeavis.

Det oprindelige selskab bag Radio Als fik ikke tildelt sendetilladelse, da Kulturstyrelsen i år fordelte mulighederne for at drive lokal radio i de kommende ti år. Det betød, at Radio Als fra årsskiftet ikke længere ville kunne fortsætte som selvstændig virksomhed, fordi områdets frekvenser i stedet tilfaldt Radioselskabet Danmark.

For Jysk Fynske Medier er det afgørende, at den lokale forankring bevares. Radio Als skal bogstavelig talt leve op til sit navn og have udgangspunkt på Als og Sundeved.

Den nye situation betyder dog også forandringer for både lyttere og medarbejdere. Stationen skifter navn til Classic FM Als med musik fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Samtidig skal værten Flemming Nissen holde flyttedag, da han fremover får base på Perlegade i Sønderborg.