Raketopsendelse skal løfte interesse for naturfag

Ved middagstid fredag sender Danish Space Challenge en 3,5 meter lang raket op i 4.000 meters højde. Studerende fra Aalborg Universitet og gymnasieelever fra Aalborg er med til at sende den op.

Udstyret har svigtet og terrænet i klitterne har drillet amatør-raketklubben Danish Space Challenge (DSC), men nu regner de med en succesfuld opsendelse af raketten SSRV2.2A. DSC er en forening, der udvikler og affyrer raketter, samtidig med at de arbejder for at øge unges interesse i naturfag.

Raketten skal sendes op i 4.000 meters højde, og med i lasten har gymnasieelever fra Aalborg designet måleudstyr, som de vil se, om det kan holde til opsendelsen. Raketten når op på omkring 1.000 km/t under opsendelsen, og den vil lande i havet en til to kilometer fra kysten.

Hele opsendelsesområdet er afspærret af militæret, men der er mulighed for at se opsendelse på god afstand på stranden ved Nymindegab. DSC har ubemandede kameraer ved affyringsrampen og ombord på båden, der skal samle raketten op af havet.

 

DSC

Danish Space Challenge (DSC) er en frivillig forening med det dobbelte formål at udvikle, bygge og affyre videnskabelige sonderaketter samt at øge og stimulere børn og unges interesse for naturvidenskaberne og de tekniske videnskaber. Foreningen er hjemmehørende i Hammel-området i Østjylland.

Formidlingsarbejdet har ført til cirka 155 foredrag, hovedsagelig for elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelser. Desuden har 16 klasser/ungdomsskolehold gennem tiden bygget deres egen raket og været med, da DSC affyrede den for dem.