Rapport: Mange ekstremistiske grupper i Sydjylland

Hele seks antidemokratiske og ekstremistiske grupper er blevet identificeret i en ny rapport. Seks ekstremistiske miljøer har hjemme i Syd- og Sønderjylland.

Islamistiske, højreradikale og venstreradikale ekstremistiske grupper er repræsenteret i Syd- og Sønderjylland. Det oplyser det nationale forskningscenter SFI i en ny rapport.

Det drejer sig bl.a. om de højreradikale grupper Danish Defence League, Stop Islamiseringen af Danmark og Folkebevægelsen mod Indvandring.

De venstreradikale i Syd- og Sønderjylland er Antifascistisk Aktion og Redox.

Der er ifølge SFI kun en enkelt islamistisk gruppe repræsenteret i TV SYDs sendeområde. Det drejer sig om Muslimsk Ungdomscenter, der har hjemme i Sydøstjyllands politikreds.

Et ekstremistisk miljø betyder i SFI's forstand, at der i miljøerne er holdninger, som kan være i konflikt med demokratiske styreformer og idealer om tolerance, samt en villighed til at gå udenom demokratiske procedurer for at gøre deres holdninger gældende.

Alle grupperne afviser ifølge SFI kriminalitet eller vold. Men der er personer knyttet til miljøerne, der benytter sig af kriminelle og voldelige metoder.

Læs et resume af rapporten her:

SFI resume