TV der bevæger dig

Rapport: Vi køber lidt mere i Tyskland

06:59

1 af 2

Danskerne har købt lidt mere ind i Tyskland end i andre lande udenfor Danmark i 2012 og 2013, end de gjorde de to foregående år. Det viser ny grænsehandelsrapport, som Skatteministeriet netop har offentliggjort.

Danskernes grænsehandel er lavere end i 00?erne og har været ret stabil de senere år. Det viser Skatteministeriets nye analyse af grænsehandlen, der udkommer i dag.

Men der bliver procentvis købt mere i Tyskland end i andre lande. Således ligger den andel af grænsehandlen, der bliver foretaget i Tyskland, på hhv. 61 procent i 2012 og 51 procent i 2013. I 2011 var det kun 47 procent af grænsehandlen, der blev foretaget i Tyskland.

Grænsehandelsrapporten, der dækker 2012 og 2013, viser, at den samlede grænsehandel har været ret stabil de seneste år. Grænsehandlen udgør ca. 11 mia. kr. (2014-niveau) eller 1¼ pct. af danskernes samlede privatforbrug. Det er Skatteministeriets foreløbige vurdering, at grænsehandlen i 2014 har været på omtrent samme niveau som i 2013.

Skatteministeren glæder sig over ny grænsehandelsrapport, som viser, at grænsehandlen er uden store udsving.

- Jeg er meget tilfreds med, at grænsehandlen er stabil og ovenikøbet ligger klart under niveauet i 00?erne. Mit indtryk, efter at have læst ministeriets rapport, er, at debatten om grænsehandel fylder mere, end kendsgerningerne reelt kan bære, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

 

 

Grænsehandelsrapporten udarbejdes hvert andet år.
 
Seneste rapport udkom i 2012 og dækkede 2010 og 2011.
Formålet er at belyse omfanget af danskernes grænsehandel og omfatter
både afgiftsbelagte og ikke-afgiftsbelagte varer.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden