TV der bevæger dig

Realistisk øvelse på Lillebæltsbro i regn, mørke og blæst

00:26

For første gang var broen ramme om en stor beredskabsøvelse med deltagelse af TrekantBrand, Sydøstjyllands Politi, Vejdirektoratet og Region Syddanmark. Video: Lene Pausgaard, Local Eyes

For første gang var broen ramme om en stor beredskabsøvelse med deltagelse af TrekantBrand, Sydøstjyllands Politi, Vejdirektoratet og Region Syddanmark. Foto: Lene Pausgaard, Local Eyes

1 af 2

Torsdag morgen kunne Den Nye Lillebæltsbro atter paseres uden problemer efter nattens store beredskabsøvelse.

Bortset fra lidt kødannelse ved starten onsdag aften har den delvise lukning af broen ikke givet trafikale problemer i nattens løb, oplyser Sydøstjyllands Politi.

For første gang var broen ramme om en stor beredskabsøvelse med deltagelse af TrekantBrand, Sydøstjyllands Politi, Vejdirektoratet og Region Syddanmark. 

Øvelsen er sat i værk efter en voldsom ulykke for snart fire år siden, hvor en lastbil brændte på broen. Uheldet viste, at der var problemer med beredskabet. Derfor skulle øvelsen i nat træne samarbejdet mellem politi og redningsvæsen. 

Nattens øvelse tog udgangspunkt i, at en lastbil og en bus fyldt med passagerer var stødt sammen, hvorved bussen var væltet om på siden med fastklemte passagerer til følge.

Vejret i nat med regn, blæst og mørke gjorde det ikke lettere for redningsmandskabet. 

Læs også Broen: Har ikke råd til at sikre knudepunkt

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden