Red Barnet: Godt at Tønder Kommune tager ansvar

Red Barnets nationalchef Kirsten Lund roser Tønder Kommune for selv at tage initiativ til at blive undersøgt af Social- og Ankestyrelsen.

Tønder Kommune gør det rigtige, når de lader Socialstyrelsen og Ankestyrelsen lave en Task Force af sagerne, der omhandler socialt udsatte børn og unge. Sådan lyder det fra Red Barnets nationalchef, som roser kommunen for at tage ansvar.

I Ankestyrelsens rapport fremgår det ellers, at der i 13 ud af 20 sager er 'særligt problematiske forhold', hvor Tønder Kommune har begået fejl. Det er langt fra første gang, at Tønder Kommune har svært ved at håndtere sager om udsatte børn og unge, men at kommunen selv gør noget, er en god idé, mener Red Barnet.

- Vi synes, det er positivt, at kommunen selv har valgt at gå ind og trække på Socialstyrelsen og Ankestyrelsen. Det betyder jo, at de har fået gode råd til, hvordan  de bedst håndterer problemerne, siger nationalchef, Kirsten Lund til TV SYD.

I Red Barnet er de dog ikke i tvivl om, at Tønder Kommune har noget at rette op på.

- Det virker på os som om, at der er brug for opkvalificering af det faglige - og at der er brug for at man har ledelsesmæssige opmærksomhed på det her, forklarer Kirsten Lund til TV SYD.