Reflekser kan være forskellen på liv eller død

Reflekser kan betyde forskellen på liv eller død. Derfor er det tiden til at få sat reflekser på tøjet og få tjekket cyklens lys og reflekser. Sådan lyder opfordringen fra Syd- opg Sønderjyllands Politi.

Ved at bruge reflekser og placere dem rigtigt, kan du reducere risikoen for at blive ramt af en bil med 70 procent.

Alle bilister har sikkert prøvet hvor ubehageligt det er, når der ud af ingenting pludselig dukker en mørk fodgænger eller cyklist op foran bilen.

Mens det er lovpligtig at have lys og reflekser på cyklen, er det helt op til den enkelte fodgænger om der er reflekser på tøjet.

Derfor sender Syd- og Sønderjyllands Politi sammen med kommunerne en klar opfordring til borgerene; Se nu at få styr på reflekserne og vær med til at øge trygheden og trafiksikkerheden.

- Cyklisterne skal vi nok tjekke, og er lys og reflekser ikke i orden, ja - så har vi bødeblokken med, siger vicepolitikommissær Søren Knudsen fra Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling,

- Til fodgængerne kan vi kun komme med en opfordring, fortsætter han.

En særlig opfordring sender han til de ældre borgere. Der er en tendens til, at jo ældre man bliver, des mørkere overtøj bruger man, siger Søren Knudsen.