Reform giver mere støj i klasserne

Den omdiskuterede folkeskole-reform kommer til at betyde mere larm i klasseværelserne. Lokalerne kan ikke klare mere, at der skal være mere aktivitet og flere i klasserne.

Problemerne med akustikken kender de også i Kolding. Ravi Willesen er ansvarlig for Arbejdsmiljøudvalget i Kolding Lærerkreds og bekræfter:

- Problemet eksisterer bestemt også på skolerne i Kolding. Vi møder det, når vi er ude for at tale med lærerne. Det har noget et gøre med støjniveauet, og hvis der er mange elever i klassen, siger han til DR Trekanten.

Skolechefen i Kolding Kommune, Morten Kirk Jensen, siger til DR Trekanten, at han ikke kender til akustikproblemerne. Men han er indstillet på at løse problemerne, når de dukker op på hans bord.

Med folkeskolereformen kommer der flere elever i klasserne nogle steder ? og der skal være mere bevægelse i skoledagen. Og det giver mere støj.

- Dårligt lydmiljø trætter. Du får ondt i hovedet. Du påvirker stemmen unødigt meget, og du mister koncentrationen, siger Rasmus Challi, der er specialkonsulent ved Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM).

Han er bange for, at reformen af folkeskolen risikerer at skabe mere belastende støj i klasserne.

- Vi kommer til at bruge rummene mere, og på en anden måde. Det giver en udfordring, som man skal være bevidst omkring, hvis de skal bruges til noget andet, end de i sin tid var designet til. Det kan være, at rummene nu skal justeres, forklarer Rasmus Calli til DR Trekanten.