Regering: Billigere at være medlem af fagforening

Loftet for, hvor meget man får i fradrag, skal hæves fra 3.000 til 6.000 kr årligt. Sådan lyder oplægget fra regeringen til næste års finanslov. Det presser de gule fagforeninger.

I et oplæg til årets finanslov vil Regeringen gøre det billigere at være medlem af en fagforening.

Som medlem af en fagforeningen skal man kunne få 6.000 kr. i fradrag årligt. I dag er der kun 3.000 kr. at hente. Mens det er gode nyheder for de traditionelle fagforeninger, er det dårligt nyt for de såkaldte gule fagforeninger.

De gule fagforeninger som Kristelig Fagbevægelse og Det Faglige Hus fik mange nye medlemmer, efter at fradraget for medlemskontingenter i 2010 blev reduceret til de nuværende 3.000 kr.

Men selvom det nye oplæg kan true de gule fagforeninger, tager formanden for Det Faglige Hus i Esbjerg, Johnny Nim det med ro.

- Det her har ingen betydning, fordi vi i forvejen er så billige, siger han til TV SYD.

- Vi forventer, at ingen af vores medlemmer skifter til de andre fagforeninger, selvom fradraget skulle blive til virkelighed, siger formanden.

 

FAKTA OM FRADRAG

Fradragsloftet hæves fra 3.000 til 6.000 kr.
Et medlem af Dansk Metal vil spare 900 kr. årligt
Fradragsloft på 3.000 kr. besluttet i 2010 af de borgerlige partier
1,3 mio. lønmodtagere vil få flere penge til sig selv
Forslaget koster 500 mio. kr.

 

Debat på Facebook

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.