Regeringen er i arbejdstøjet for billigere færger

Tirsdagens lynhøring om lavere færgepriser til småøerne affødte en masse positive tilkendegivelser men stadig ingen konkrete svar.

Der er så småt land i sigte, men de politiske bølger går fortsat højt omkring muligheden for at få lavere færgepriser for småøerne. Og derfor kan forslaget fortsat nå at kæntre, når finanslovsforhandlingerne starter. Det er hovedtrækkene af, hvad der kom ud af lynhøringen tirsdag i Udvalget for Landdistrikter. 133. mio. kr. skal findes, hvis forslaget skal blive en realitet.

- Der kom mange tilkendegivelser om, at de gerne vil arbejde for det her princip. Men det er ikke sådan, at jeg kan gå hjem og sige, at den er hjemme. Det er den overhovedet ikke, siger Erik Nørreby (V), der er borgmester på Fanø, umiddelbart efter mødet til TV SYD.

En af dem, der kom med positive tilkendegivelser, er Magnus Heunicke (S).

- Det er et punkt højt på dagsordenen for os, fordi vi havde det som et konkret forslag før valget. Var det os, der skulle lave finanslov, så skulle det udmøntes i den her finanslov, siger den tidligere transportminister

.

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) er dog knap så positiv.

- Mit budskab til ø-borgmestrene er som sidst. Vi er i arbejdstøjet, og vi er ved at finde en løsning på det her meget udtalte ønske. Jeg synes, det er vigtigt at slå fast, at vi har haft et kasseeftersyn, og økonomien har det ikke godt. Den der diskussion om, at man bare kan finde 133 mio. kr. Der skal vi tænke os godt om, siger Social- og Indenrigsministeren.

Og Erik Nørreby ved da også godt, at positive tilkendegivelser ikke betaler færgebilletterne.

- Det er positivt, at der er stor opbakning fra stort set samtlige partier, men nu er det jo regeringen, der har serveretten, siger Erik Nørreby.

Du kan her høre hele interviewet med Erik Nørreby ovenpå dagens høring i Udvalget for Landdistrikter (Varighed: 02:21 min.).